JVC videosphere tv

Artikelnummer: H005
Vorige Artikel 5 van 5
€ 399,00
Voorraad 1 stuk

info van externe website

Hieronder een tekst van Wikepedia en een link

Videosphere was een JVC CRT televisie die werd gevormd in de vorm van een ruimte helm. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1970 en werd verkocht tot het begin van de jaren 1980. Het was populair om zijn moderne design; de ondersteun was een optie.

Videosferen werden in de jaren zeventig in grote hoeveelheden in wit, rood, zwart en oranje geproduceerd met een grijs gekleurd model dat ook in de jaren tachtig werd uitgebracht. Het ontwerp van de videosfeer wordt gezegd om door de film 2001: A Space Odyssey geïnspireerd te zijn,[1] hoewel de vorm van de videosfeer op zich als één van de meest iconische voorbeelden van de vroege jaren '70 ontwerpethos blijft.

De sci-fi look van de TV zag een rood model verschijnen als een achtergrond prop in de 1999 film The Matrix, hoewel ze zijn verschenen in sci-fi films sinds het begin van de jaren '70. Soylent Green had een rood model op het scherm als een rekwisiet. De 1972 film Conquest of the Planet of the Apes, een zwarte videosfeer werd getoond met een kleur geschikt buis en een sleuf die een cassettebandje geschikt voor het afspelen van video toegestaan. Humoristisch, de kleur beeld op de videosfeer gaat van rechthoekig in de ene scène te ronden in een andere scène.

Met reserveonderdelen steeds een probleem voor restaurateurs van videosferen, is niet ongewoon om te zien reserveonderdelen verkocht op online veilingen. Vervanging vizier schermen zijn bijzonder gewild.

© 2021 - 2023 Mr.Orange vintage en meubelstoffering | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel